13 de Març de 2017

16/03/2017 | Comunicats

Comunicat núm. 17

Avui, 13 de març de 2017, serà el dia que passarà a la història com el dia que es va sentenciar que 2.400.000 persones expressessin en forma de vot la seva voluntat o desig de com volen que esdevingui Catalunya.

No només s’ha sentenciat la inhabilitació d’un expresident i dues conselleres per permetre que les persones votessin lliurament i conèixer així la voluntat majoritària del poble català, s’ha sentenciat un dels principals drets del ciutadà, el seu dret de vot que sempre és legítim.

El procés català passa, sobretot, per ser un procés netament democràtic i és per aquesta raó que fa ús de les eines democràtiques que un estat pot oferir: les urnes i els vots. Que un altre estat qualifiqui aquestes eines com artefactes que ataquen la democràcia és del tot poc raonable, i que a més, aquest fet de llibertat d’expressió popular sigui sentenciat perquè es troben fora de la llei, és inequívocament una mostra de menysteniment i manipulació de les llibertats.

Les lleis poden garantir la democràcia però sempre que aquestes lleis siguin justes i vetllin pel benestar de les persones. En el cas de les lleis de l’Estat espanyol, prou s’ha demostrat que no estan per garantir aquest benestar i prou clar ha quedat, també, que davant aquestes mateixes lleis els ciutadans i ciutadanes no són iguals.

Aquesta sentència, que ens culpa per votar, que ens culpa per ser cívics, que ens culpa per fer allò  que creiem que és necessari, que ens condemna per voler que tothom digui el que pensa, que ens condemna per incloure a tots els votants de Catalunya sense excepció, que ens culpa per desobediència a l’autoritat, que ens culpa per mostrar que les coses es poden canviar democràticament i que ens condemna per, i de qualsevol de les maneres, assumir un resultat just, fos un sí al canvi o un no, aquesta sentència serà la que ens porti a continuar en el camí de la llibertat de les persones. Mai, cap llei, ni cap sentència ha fet callar la veu de tot un poble.

Àgora Maçònica rebutja aquesta intromissió del poder judicial espanyol, ja que cal considerar-la contrària als principis democràtics i, consegüentment, als principals valors maçònics de llibertat, igualtat i fraternitat. Àgora Maçònica es mantindrà al costat de l’anhel del poble català i de les seves institucions, les quals foren escollides democràticament pels nostres conciutadans.

Àgora Maçònica

15 de Març de 2017.