El Flagell

16/04/2017 | Comunicats

Comunicat núm. 18

Qui de nosaltres no ha repetit mil i una vegades en els últims anys que el món de la política està sembrada de mitjanies, terme que pot ser massa amable per molts d’ells. El cervell equilibrat, la creença en l’esforç, la humilitat del veritable esperit de servei i no diguem ja la persona d’estat són rara avis en aquests paisatges.

Els mals exemples s’atropellen de tal manera que se’ns fa difícil escollir en un mar de despropòsits que fins i tot per apaivagar el neguit que ens causa als ciutadans estar a les seves mans, o potser hauríem de  dir peus, el millor és prendre-s’ho de broma, esbossar un somriure resignat i pensar en una altra cosa. Resumint: riure per no plorar.

Però com que tampoc es tracta d’escapar contínuament de la realitat entre altres coses perquè a vegades ens arriben fets que no ens ho permeten, avui pot ser toca comentar l’última entrega del serial inacabable de disbarats dels nostres “dirigents” com és el de la gravació de les paraules de David Bonvehí a Manresa. Paraules que contradiuen tot el que els de la seva fins avui suposada corda que som molts, masses donada la qualitat del lideratge?, posen en entredit tots els esforços que han fet, fan i faran/farem tanta gent per assolir el bon fi del Procés.

Jo, si jo, i com jo molts altres que fa temps que estem treballant per la independència del nostre país no podem admetre de cap manera que just abans de començar la definitiva acció per al Referèndum o el DUI o el que sigui que convingui fer vingui un pusil·lànime, un que ens ha demostrat que no creu que assolirem les fites, a rendir-se abans de començar el que podríem denominar com la mare de tots els Processos. Però sí que sap agafar-se fort a la cadireta de manaire, de sortir als papers i a TV3 i altres TV locals  o potser hauria de dir a totes les TV’s nacionals perquè amb la seva actitud de voler portar a la fiscalia als amos de la prodigiosa ètica de les gravacions ha donat una bona teca als enemics de la nostra llibertat.

“Amics” nostres com La Vanguardia ja s’han espavilat fent una nova enquesta que sortirà el diumenge  dia 16 d’abril buscant nous desencisats creats per culpa del Bonvehí, perquè David, acabes de fer-la de l’alçada d’un campanar exposant els teus dubtes sobre el Procés, dubtes que són teus no nostres, i a sobre presumeixes de “pla B” i com que ets tan fantàstic el teu pla B no és altre que tornar tan enrere com sigui possible en el sistema de govern del país.

A  mi no em queda cap dubte de què has proposat l’alternativa perquè no saps dominar la incertesa que crea la por que en un moment donat hem sentit tots però que hem superat, i a la por li hem de sumar la “rabieta” de nen malcriat volent portar a la fiscalia als que t’han gravat, uns altres herois de la independència, i així anem sumant tifa sobre tifa engreixant els arguments dels contraris, creant desencisats i posant bastons a les rodes als que treballem al carrer, a casa, a la feina, als despatxos u on sigui per fer realitat tot això que a tu et costa tant de creure-hi.

Fitxat bé en la magnitud de la disbauxa:

  1. et graven,
  2. ho fan perquè ja devien esperar alguna bajanada teva,
  3. deixes clar els teus dubtes o pot ser la teva convicció que això de la independència no pinta bé
  4. poses el crit al cel perquè t’han gravat i aquí tens raó,
  5. no tens millor idea que dir que els portaràs a la fiscalia i així regalar benzina als incendiaris deixant palesa que ets posseïdor d’una immaduresa que gela el cor en pensar en les responsabilitats que t’han confiat,
  6. dius que la denuncia serà d’àmbit personal. Quina capacitat de sacrifici pel Procés!, fent-te l’humil quan no el màrtir però l’únic que has fet és el ridícul i a més ens prens per beneits en pensar que et seguirem.

És que pot ser esperes un homenatge per aquesta decisió?

Una altra lectura a part es mereix el partit que t’ha enlairat fins on ets ara. Tremolo només de pensar com deu ser el que va quedar per sota teu i sobretot en com es pot recuperar un partit tan necessitat de seny i rauxa com el PDECat donant suport al teu ego perquè sembla que te’l donarà en la bogeria d’anar als tribunals i permetre un safareig impagable que només afavoreix els objectius dels nostres enemics.

Per acabar-ho d’arreglar la Marta Pascal (maldita sea mi suerte) és d’Arbúcies, el poble que porto al cor des de ben menut, va demanant públicament explicacions a ERC. És notori que ningú us ha ensenyat que els draps bruts es renten a casa i si no sabem ni tan sols això millor bona nit i tapa’t.

Amb dolor et dic David, gravat, immadur, innocentet, mal criat, que has de dimitir si vols anar-te’n amb un mínim de dignitat perquè tota la gent, que no és molta si no moltíssima que en aquest país treballem pel bon fi del Procés no ens sentim menystinguts. Està clar que no tens ni idea de com és de dur el carrer, no saps el que costa crear un sol dubte als nacionalistes espanyols, quants esforços s’han de dedicar per inclinar cap a la independència a un que no ho té clar, perquè vinguis ara tu a fer tremolar les conviccions dels que inclòs creuen en aquesta èpica que tant està fent patir a molts companys del teu partit amb les condemnes que els hi van caient  “y lo que te rondaré morena que lo mejor está por venir” .

Pel que fa als dos ufanosos gravadors d’ERC que amb tanta alegria varen passar les gravacions al seu líder que ara resulta que ni sap ni respon, ni està ni se l’espera, a aquests els han d’expulsar del partit i llavors heu d’anar tots tres a apuntar-vos a BSF (brètols sense fronteres) on no m’estranyaria res que t’anomenessin President i als altres dos les teves Dames d’Honor i mentrestant a Madrid bons panxons de riure a costa nostra. Només et falta regalar-los-hi el cava.

Santa Mare de Déu dels Desemparats que hem de fer perquè ens facis costat?

Jordi Rates

Coord. Salut.

Àgora Maçònica.