Prohibit debatre.

08/05/2017 | Comunicats

Comunicat núm. 19

Avui, 8 de maig de 2017, es torna a produir un judici en contra de les institucions catalanes per desobediència.

Carme Forcadell i Anna Simó han declarat davant del TSJC durant vint minuts escassos, ja que no cal més temps per explicar què és desobeir, a qui i com.

Si permetre que un Parlament s’expressi votant per saber si es dóna o no suport a la següent votació a favor d’un referèndum, si aquest mètode es classifica com una desobediència no són necessaris més de vint minuts, perquè dins del pensament democràtic voreja l’absurditat.

No cal recordar que el Parlament de Catalunya va ser escollit a les urnes, ni cal recordar quina és la majoria parlamentària que governa la Generalitat. A hores d’ara,  tampoc és necessari tornar a dir que la presidenta del Parlament fou votada i que la seva mesa representa lla majoria de les diferents sensibilitats polítiques allí representades. Cal fer entendre que el que tenim ho vàrem escollir nosaltres, els catalans i catalanes, en unes eleccions.

Ara, però, aquells que  volen qüestionar la legitimitat catalana cal que expliquin, amb arguments democràticament sòlids (si és que els tenen)  la raó d’aquest judici. Perquè no hi ha cap altra raó que l’obediència a la veu del poble i la defensa d’allò pel que se’ls ha votat.

No valen maniobres que parlin amb l’argumentari constitucional de sempre, perquè el Parlament de Catalunya obeeix el seu propi reglament. Ni valen exemples d’unitat, ja que el parlament de Catalunya està avalat per aquesta unitat.

El Parlament de Catalunya dóna veu a totes les sensibilitats polítiques allí representades, i amb tota l’absurditat del món, avui es posa en dubte el joc parlamentari de debatre que és el mateix que dir que està prohibit parlar al Parlament.

Des d’Àgora Maçònica tornem a donar suport a les institucions catalanes, i a aquelles persones que les representen, a la seva tasca parlamentària i a les decisions presses. Creiem en la democràcia i en l’esforç dels nostres representants per dur-la a terme.

 

Àgora Maçònica.

8 de maig de 2017.